Bátonyterenye Város Önkormányzata, 22,00 millió forint vissza nem térítendő 100 %-os finanszírozású támogatást nyert el az ÁROP-1.A.3-2014 „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban” című konstrukció keretein belül, melyből a „T Esélyegyenlőségi együttműködés a bátonyterenyei járásban” című ÁROP-1.A.3-2014-2014-0024 azonosítószámú projektet valósította meg. 

A Magyarország helyi önkormányzatairól és a járások kialakításáról szóló törvények bevezetése miatt hangsúlyosabb szerephez juthatnak a helyi gazdaságfejlesztési és településfejlesztési önkormányzati feladatok. Ugyanakkor ezen feladatok ellátása csak úgy lehetséges, hogy a megváltozott feladatoknak megfelelő együttműködést alakít ki önkormányzatunk. A Magyary Program vonatkozó beavatkozási területei adják meg azt a hátteret, amelyhez igazodnia szükséges Bátonyterenye Város Önkormányzatának is.

A projekt elsődleges célja volt az esélyegyenlőségi program, mely elkészítéséhez számos egyéb szakmai tevékenység hozzájárult.

Az esélyegyenlőség és a területi együttműködés építése, társadalmi felzárkóztatással volt a célja annak a 6 kerekasztal fórumnak, a mikroprojektnek, a sajtótájékoztatónak és a záró konferenciának a MediaGo Alapítvány szervezésében, melyet Bátonyterenye Város polgármestere hívott össze. Az esélyegyenlőség leghatékonyabb módja járási szinten a legszélesebb körű cselekvő társadalmi együttműködés életre hívása, a területi együttműködések ösztönzése, kialakítása. A helyi esélyegyenlőségi programot az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény értelmében minden települési önkormányzat öt évre szólóan fogad el, melyet kétévente felül kell vizsgálni. A program megléte többek között a hazai és uniós pályázatokon való részvétel egyik feltétele

A programalkotás során gondoskodni kellett a helyi esélyegyenlőségi program és a települési önkormányzat által készítendő egyéb fejlesztési tervek, koncepciók célkitűzéseinek összhangjáról is. A program 2015. október 30-án Záró konferenciával sikeresen fejeződött be Szentkúton.

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com