Befejeződtek a „Nógrád Megyei Váci Mihály Gimnázium épületének energetikai korszerűsítése” című projekt kivitelezési munkái.

Bátonyterenye Város Önkormányzatasikeresen pályázott, a Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztésecímű projekt felhívásra. Az Önkormányzat az elnyert 150 millió forint támogatás segítségével a KEOP-5.7.0/15-2015-0092 azonosító számú projektet valósította meg.

A projekt megvalósulási helyszíne az gimnázium épülete, melyVáci Mihály út 5. szám alatt található. A nyílászárók cseréjét alacsony hőtechnikai minőségük és fokozott elhasználódásuk tette indokolttá. Az utólagos hőszigetelés az energiatakarékos üzemeltetés érdekében elengedhetetlen volt. Az intézmény korszerűsítés előtti üzemeltetési és fenntartási költségei nagyon magasak voltak.

A beruházás célja az épület működési költségeinek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. Ezen kívül a CO2 valamint az üvegház-hatású gázok kibocsátásának csökkentése, mérsékeltebb fosszilis energia felhasználás elérése. A projekt megvalósulása nemcsak az Önkormányzatának jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó (földgáz) felhasználás környezetvédelmi szempontból is előrelépés.

A pályázat keretében megtörtént az iskola épületen 2577 m2 homlokzat felület hőszigetelése és 106 m2 lábazat felület hőszigetelése. Az épület lapostetős kivitelű, így 1998 m2 lapostető hő és vízszigetelése került még megvalósításra, valamint 177 db homlokzati nyílászáró cseréje is megtörtént.

A pályázat eredményeképpen az energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége 1274,44 GJ/év lesz, az ÜHG-kibocsátás csökkentése (CO2 eq) pedig 71,86 t/év.

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com