A bátonyterenyei konzorcium által benyújtott TOP pályázat célja többrétű, gyakorlatilag komplex fejlesztést valósít meg egy rendkívül alaposan elvégzett előkészítést követően. A konzorcium tagjai egyhangúlag megállapodásra jutottak a téren, hogy a településeken új rendezvénysorozat kialakítása, képzések, információs kampány, tanulmányút és eszközbeszerzés kerül megvalósításra.

A rendezvénysorozat esetén arra törekedett minden résztvevő, hogy új, az eddigiektől jelentősen eltérő rendezvények valósuljanak meg, amelyek egyrészről helyi specialitásokra, a nógrádi identitás kihangsúlyozására, közlekedésbiztonsági és közbiztonsági elemekre épülnek. Ezen célok teljesítése érdekében speciális koncepció került kidolgozásra, amelynek megvalósítása várhatóan minden helyi lakoshoz eljut bizonyos téren.

A projekt keretében kötelező képzések és tanulmányút tekintetében a konzorcium tagjai olyan irányt választottak, hogy azon személyek számára nyújtsanak szolgáltatásokat, akiknél a leginkább jól hasznosulnak a humán befektetések, ezért a projekt elnyerése esetén több körben választják ki a résztvevőket.

Az információs kampány a projekt egy központi eleme, rengeteg sikeres projekt valósul meg a résztvevő településeken, ezekhez kapcsolódóan egy komplex, a szakmai igényességet szem előtt tartó, numerikusan mérhető eredményeket produkáló kampány valósul meg.

Az eszközbeszerzés tekintetében a konzorcium szintén az egységet tartotta szem előtt, így komoly, hosszú távra tervezhető értéket képes teremteni jelen projekt keretében.

A projekt közvetlen célja egy olyan, komplex projekt lebonyolítása, amely a résztvevő települések által lefedett térség minden egyes lakójához elér, minél nagyobb számú lakost aktívvá téve.

A projekt közvetett célja ennek a gyönyörű, rengeteg fejlesztésen áteső térség identitástudatának megerősítése, a lakosokban azt tudatosítani, hogy a településeik olyan unikumokat rejtenek, amelyek az ország többi részén komoly látványosságot jelentenek. Szintén a közvetett cél az elvándorlás csökkentése.

A konzorcium 3 tagból áll, Bátonyterenye a konzorciumvezető település, bevonásra került kiemelkedő tapasztalatai miatt egy nonprofit szervezet is. Bátonyterenye mind elhelyezkedése, mind a képviselt lakosságszám szempontjából kiemelkedik a két önkormányzatot magában foglaló konzorciumból, rendelkezik a megfelelő humán kapacitással mind a projektmenedzser és a pénzügyi vezető, mind a szakmai vezető delegálásához. A projekt során meghozandó döntések terén a települések közösen kívánnak eredményre jutni, törekednek az egyhangú döntések meghozatalához szükséges problémafeltárás-megoldáskeresés folyamat sikeres végrehajtására.

Kedvezményezett neve: Bátonyterenye Város Önkormányzata

Projekt címe:Palócország szíve rendezvénysorozat

Pályázati azonosító: TOP-5.3.1-16-NG1-2017-00002

Támogatás összege: 93 329 000

Támogatási intenzitás: 100 %

Projekt záró időpontja:2021.11.29.

 

 

 

 

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com