Romhányi Gyula

nyugalmazott címzetes főjegyző

1941-2020

 

Romhányi Gyula 1941. szeptember 8-án Karancskesziben született. Általános iskolai tanulmányit szülőfalujában végezte, ezt követően a Salgótarjáni Madách Imre Általános Gimnáziumban folytatta tanulmányait. 1965-ben kezdett dolgozni az államigazgatásban, 1983-ig a Salgótarjáni Járási Tanácsnál, majd a Járási Hivatalnál munkaügyi előadóként, majd később ipari főelőadóként. Az Államigazgatási Főiskolán 1982-ben szerzett igazgatás-szervezői diplomát.

1984-ben a Járási Hivatalok megszűnését követően lett a Bátonyterenyei Városi Jogú Nagyközségi Tanács Szakigazgatási Szerve hatósági osztályvezetője, majd 1989-től a Végrehajtó Bizottság Titkára.

A tanácsrendszert váltó önkormányzatok megalakulását követően  Ő lett a város első jegyzője. Ezt a megbízást egészen 2010-ig, nyugdíjba vonulásáig látta el. 2002-ben magas színvonalon végzett államigazgatási, közigazgatási munkájának elismeréseként Magyar Köztársaság miniszterelnöke Romhányi Gyula részére címzetes főjegyzői címet adományozott.  Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Város Szolgálatáért kitüntető címmel ismerte el munkáját.

Több évtizedes közigazgatásban eltöltött munkássága során számára mindig a város, az itt élő emberek szolgálata volt az elsődleges és ezzel kivívta kollegái   és a város lakosságának tiszteletét, megbecsülését.

Gyászolja családja, felesége, leánya és három unokája.

Bátonyterenye Város Önkormányzata Romhányi Gyula nyugalmazott címzetes főjegyzőt saját halottjának tekinti.

Végső búcsúztatóját 2020. október 22-én tartják szülőfaluja, Karancskeszi temetőjében.

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com