F E L H Í V Á S

Helyi Társadalmi és Civil Szervezetek Vezetői valamint

bátonyterenyei Választópolgárok és Közösségeik részére

                                                                                                                     

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Tisztelt Bátonyterenyeiek!

 

A Képviselő-testület a közeljövőben dönt a „Bátonyterenye Város Díszpolgára” kitüntető cím és a „BÁTONYTERENYÉÉRT” kitüntetés adományozásáról.

 

A város érdekében végzett munka elismeréséről szóló 16/2011. (VIII.04.) önkormányzati  rendelet 2. §-a szerint a Képviselő-testület „Bátonyterenye Város Díszpolgára" kitüntető cím adományozásával ismeri el mindazoknak a nem helyben lakó polgároknak az érdemeit:

  1. akik Bátonyterenye város fejlesztéséért kiemelkedően dolgoztak, gazdasági, tudományos, kulturális vagy közéleti területen maradandó alkotásaikkal emelték, vagy elősegítették a város lakosságának gazdasági és kulturális előrehaladását és demokratikus fejlődését,
  2. akik kimagasló munkásságukkal hozzájárultak a város jelentős fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez, tekintélyének emeléséhez,
  3. akik gazdag életművükkel a magyarság és más népek gazdasági és szellemi művelődését, a békét, a kultúrát, a demokráciát és az emberiség egyetemes érdemeit tiszteletreméltóan szolgálják.

A kitüntető címből évente egy adományozható – akár külföldi személy részére is.

 

A fenti rendelet 6.§-a alapján „BÁTONYTERENYÉÉRT” kitüntetés adományozható azoknak a polgároknak és közösségeknek, akik a város gazdasági, társadalmi fejlődése és a művészeti élet területén, valamint a lakosság érdekében kiemelkedő munkát végeztek és ezzel jelentősen hozzájárultak a város szellemi, erkölcsi és anyagi értékeinek gyarapításához, hírnevének öregbítéséhez.

Évente legfeljebb két egyéni és egy közösségi kitüntetés adományozható.

 

Indokolt esetben posztumusz kitüntetés is kezdeményezhető.

A kitüntető cím, kitüntetések, kitüntető díjak átadására a magyar nemzet ünnepén, augusztus 20-án, államalapító Szent István tiszteletére rendezett városi ünnepségen kerül sor.

 

Önkormányzati rendeletünk – melynek teljes szövege honlapunkon elérhető - lehetőséget ad arra, hogy a fenti kitüntetésekre a városban működő társadalmi és civil szervezetek, illetve a helyben lakó választópolgárok és azok közösségei is javaslatot tehessenek.

Ezért kérem, hogy a kitüntetett személyekre vonatkozó javaslatait e nyomtatvány kitöltésével, írásos indokolással – legkésőbb 2020. július 15. napjáig - szíveskedjen eljuttatni részemre elektronikus vagy postai úton.

A korábbi kitüntetettek névsora itt olvasható.

 

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com