Tisztelt Lakosság!

A kormány 2018. július 25-ei ülésén döntést hozott a kiépített gázhálózattal rendelkező települések esetében a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséről azon háztartások részére, akik korábban nem részesültek a lakossági földgázfogyasztók, illetve a távhőszolgáltatást igénybe vevők részére nyújtott téli rezsicsökkentési támogatásban.

Az érintett – gázbekötés hiányában fával, szénnel, palackos/tartályos gázzal, fűtőolajjal, pellettel/brikettel fűtő – háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be a Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Szervezési Osztályánál (3070 Bátonyterenye, Városház u. 2. alagsor 31. iroda) illetve a Kisterenyei Civil Házban lévő Ügyfélszolgálati Irodánál (3078 Bátonyterenye, Csentei u. 4.).

Az igénylőlap benyújtási határideje: 2018.október 15. napja, mely határidő elmulasztása jogvesztő.

Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, ez később már nem módosítható. Az igénylő csak akkor jogosult a támogatásra, ha az adott háztartás a bejelentett lakóhelye, vagy tartózkodási helye.

Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült, illetve kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkezik.

Kérjük az érintetteket, hogy a jelen tájékoztató mellékletét képező nyilatkozatot kitöltve, személyesen nyújtsák be. A Hivatal dolgozói a rendelkezésre álló adatok alapján ellenőrzik, hogy az adott háztartásra vonatkozóan már nyújtottak-e be igénybejelentést. Az ugyanazon háztartásra benyújtani kívánt további igénybejelentést Hivatalunk nem fogadja be.

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy mindenki büntetőjogi felelőssége tudatában adja le igénybejelentését. A támogatásra való jogosultság feltételeit az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi. Amennyiben a vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési, vagy – minősítő körülmény fennállása esetén – büntetőeljárást kezdeményez.

2018. október 15 – ig csak az igénybejelentés megtételére van lehetőség, az igényelt támogatás átvételi helyéről - a kormány további döntéseinek megfelelően - egy későbbi időpontban adunk tájékoztatást.

A téli rezsicsökkentési támogatás mellett – a korábbiakban megszokott módon – a szociális rászorultság alapján igényelhető tűzifa támogatás iránti kérelem 2018. szeptember 30-ig nyújtható be Hivatalunknál.

 

                                                                                                       dr. Lengyel Tamás

                                                                                                                jegyző 

Igénybejelentő nyilatkozat

Adatkezelési tájékoztató

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com