KORONAVÍRUS INFORMÁCIÓK

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm.rendelet alapján beérkező bejelentések fogadására hivatalunknál a bejelentes@batonyterenye.hu e-mail cím áll rendelkezésükre.

A Korm. rendelet teljes szövegét az alábbi linken találják meg:

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=219401.382772

Javult a helyi önkormányzat anyagi helyzete, ezért 2015-ben lehetőség nyílik a kommunális adó további csökkentésére, 2016-ban pedig teljesen kivezetésre kerül a korábban bevezetett adónem-jelentette be a decemberi testületi ülésen a város vezetője.

Bátonyterenye. Nagy-Majdon József elmondta: 2014 januárjában egyszer már csökkentették a kommunális adót 1800 forinttal, így az eddigi éves 9000 forint helyett „mindössze” 7200 forintot kell fizetnie jelenleg a lakóknak. Mint mondta: hamarosan még tovább mennek, hiszen 2015-ben folyamatos mérséklések következnek majd az adónem tekintetében. A polgármester hangsúlyozta: 2016-ban teljesen kivezetik a magánszemélyek kommunális adóját. Mint említette: ez a lépés is jól mutatja, hogy szorosan együttműködnek a kormánnyal, hiszen folyamatosan azon dolgoznak, hogy munkahelyeket teremtsenek, és csökkentsék az emberek terheit.

Bátonyterenyén egyébként 2011 decemberében döntöttek úgy, hogy az önkormányzat költségvetési helyzetének stabilizálása érdekében, határozatlan időszakra, bevezetik a magánszemélyek kommunális adóját.

2012-ben 30 milliós bevételük volt, míg a 2013-as évben több mint 32 millió forinthoz jutott az adónem által az önkormányzat. Ezt az összeget a közfoglalkoztatási program divíziójára költik.

Fotó: Szebeni Ádám

 

Projektek

Archívum

Eseménynaptár

loader

 

 

 

 
 

 

Közvilágítási hibabejelentő

Bátonyterenye Város

Közvilágítási hibabejelentés:

Telefonszám: +36 80-980-071

(éjjel-nappal hívható - üzenetrögzítő)

 

e-mail cím: hibabejelentes@grep.lighting

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com